Mix and stir! Rozwijanie kompetencji podnoszących jakość życia za pomocą nowych narzędzi edukacyjnych

STAWIL Sp. z o.o. realizuje projekt partnerski pod tytułem „Mix and stir! Rozwijanie kompetencji podnoszących jakość życia za pomocą nowych narzędzi edukacyjnych" w ramach programu Erasmus+, akcja: Partnerstwa współpracy w sektorze edukacji dorosłych.

Beneficjenci Projektu:

  • STAWIL Sp. z o.o. z siedzibą w Rzeszowie – Koordynator projektu
  • Novareckon srl z siedzibą we Włoszech – Partner
  • INSTITUTE OF ENTREPRENEURSHIP DEVELOPMENT z siedzibą w Grecji – Partner

Czas trwania projektu:

  • 01.11.2022 r. do 30.04.2024 r. (18 miesięcy)

Cel projektu:

Głównym celem projektu jest wytworzenie w ramach współpracy ponadnarodowej, w ciągu 18 miesięcy realizacji projektu, narzędzi edukacyjnych powszechnie dostępnych i atrakcyjnych na wielu płaszczyznach, dostosowanych do potrzeb osób z różnych grup wiekowych. Celami szczegółowymi podejmowanych działań są w przypadku wszystkich organizacji podniesienie jakości pracy, działań i praktyk oraz sprostanie wspólnym potrzebom i priorytetom w dziedzinie kształcenia.

Planowane rezultaty do osiągnięcia:

  • zrealizowanie 44 spotkań lokalnych (5 grup x 4 spotkania w Polsce i po 3 grupy x 4 spotkania w każdym z krajów partnerskich), których uczestnikami będą osoby o utrudnionym dostępie do edukacji całożyciowej (np. członkowie kół gospodyń wiejskich, małych uniwersytetów trzeciego wieku, ochotniczych straży pożarnych, małych grup skupionych wokół kościołów, świetlic gminnych/ wiejskich i domów seniora, lokalnych zgromadzeń i stowarzyszeń), których celem będzie wymiana wiedzy i doświadczeń i wzajemna edukacja w zakresie użytkowania nowoczesnych technologii w życiu codziennym i tradycyjnych kuchni lokalnych i regionalnych; formuła spotkań: dyskusje moderowane przez ekspertów (2 ekspertów na każdym spotkaniu), warsztaty, podsumowywane raportem ze spotkania;
  • zrealizowanie spotkania międzynarodowego, w którym weźmie udział 15 osób z organizacji wnioskującej (w tym 5 ekspertów oraz 10 uczestników z minimum 3 różnych organizacji (w tym nieformalnych), które brały udział w spotkaniach lokalnych) oraz po 8 osób od każdego z partnerów (w tym 2 ekspertów oraz 6 uczestników z minimum 2 różnych organizacji (w tym nieformalnych), które brały udział w spotkaniach lokalnych);
  • wytworzenie we współpracy ekspertów z bezpośrednimi odbiorcami, rezultatu w postaci edukacyjnego ebooka kulinarnego oraz edukacyjnych filmów przedstawiających przepisy zawarte w tym ebooku;
  • wytworzenie we współpracy ekspertów z bezpośrednimi odbiorcami, rezultatu w postaci filmów edukacyjnych, przedstawiających najważniejsze wskazówki dotyczące wykorzystania nowoczesnych technologii w życiu codziennym;
  • zrealizowanie 8 upowszechniających spotkań lokalnych (4 w Polsce i po 2 w każdym z krajów partnerskich), których uczestnikami będą osoby o utrudnionym dostępie do edukacji całożyciowej (np. członkowie kół gospodyń wiejskich, małych uniwersytetów trzeciego wieku, ochotniczych straży pożarnych, małych grup skupionych wokół kościołów, świetlic gminnych/ wiejskich i domów seniora), z różnych grup wiekowych (ze szczególnym uwzględnieniem osób starszych, tj. powyżej 50 roku życia).

Ta strona używa plików cookie. Kontynuując przeglądanie wyrażasz zgodę na otrzymywanie plików cookies od tej witryny internetowej. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia swojej przeglądarki dotyczące zapisywania plików cookies.

Zrozumiałem